top of page
_55A4399-1.jpg

TARU KALLIO

Taru Kallio on vuonna 1998 syntynyt tanssitaiteilija, ammattitanssija ja tanssinopettaja.

​

"Tanssin jo lapsena, kuulemma ennen kuin opin edes kunnolla seisomaan. Kotona tanssimisen lisäksi olen ehtinyt opiskelemaan tanssia hyvin monipuolisissa ympäristöissä. Taiteen perusopetuksen tanssin laajan oppimäärän opinnot suoritin Sibelius-opiston tanssiosastolla ja ammattiopintoja olen tehnyt Tampereen konservatoriossa, Turun ammattikorkeakoulussa, Tukholman taideyliopistossa ja Savonia-ammattikorkeakoulussa. Työkentälle hyppäsin jo perusopetuksen aikana ja olenkin työllistynyt monipuolisesti niin esiintyjänä teattereissa ja erilaisissa vapaan kentän konteksteissa, kuin myös tanssinopettajana. Itsenäisenä taiteilijana olen tuottanut omia tanssiproduktioitani apurahojen turvin.

​

Vapaan kentän toimijuus, työtehtävien moninaisuus ja vapaus kokeilla ja toimia omalla tavalla ovat minulle tärkeitä arvoja. Minulle on oleellista toimia monialaisesti tanssin kentän erilaisissa rooleissa taiteilijana, esiintyjänä, opettajana, tuottajana, sekä tanssin katsojana ja kokijana. Erilaiset alan yhdistykset ja yhteisöt ovat voimavara ja toisaalta luovan työn temmellyskenttä.

​

Tanssissa minulle oleellisinta ovat kokemuksellisuus, rehellisyys ja itse keho. Kehon loputtomat mahdollisuudet ja kehon intuition kuuntelu niin improvisoidussa kuin setatussakin materiaalissa ovat suurimmat inspiraationi lähteet. Parasta on, kun tanssiminen yllättää minut, ja huomaan tekeväni asioita, joihin en tiennyt pystyväni. Kehon kehittäminen ja urheilijamainen toiminta näkyvät sekä arjessani että tanssikontekstin kehonkäytössäni. Kestävyyttä ja voimaa kehittävä oheisharjoittelu, kehonhuolto ja uusien liikuntamuotojen opettelu ovat tärkeässä roolissa viikko-ohjelmassani tanssiharjoittelun vastapareina.

​

Ennen kaikkea tanssi on luonnollinen tapa olla olemassa maailmassa. Kuten lapsuudessani aikana ennen kuin osasin edes seistä, tanssiminen on minulle edelleen perimmäisin olemisen muoto. Tanssiessani luon kehollisen suhteen ympäröivään maailmaan, eikä tuon suhteen tutkimisen, ihmettelemisen ja kehittämisen kanssa voi onneksi koskaan tulla valmiiksi."

bottom of page