top of page
FE22084F-0653-415E-ADD4-7997D5B888A0.jpeg

Tanssioppilaiden palautteita:

 

"Tarun tunneilla opin itsevarmuutta ja uskoa omaan tekemiseeni. Opin nauttimaan liikkumisesta."

"Taru on ihanan lempeä ja kärsivällinen opettaja ja oon tykännyt rauhallisesta mutta silti tehokkaasta etenemistyylistä tunneilla :)

Opetus on ollut kunnianhimoista ja sopivan vaativaa, kehittävää ja perusteellista."

"Monipuolista sisältöä ja tanssin iloa!"

"Taru on huippu tyyppi! Pelotti hirveästi tulla mukaan tunneille, mutta nämä tunnit olivat todella korjaava kokemus monen ikävän kokemuksen jälkeen."

"Tarulta saa rakentavaa palautetta, mutta tunneilla on silti rento ja mukava tunnelma."

PEDAGOGISEN TOIMINTANI TAUSTA

Minulle on tärkeää, että tunneillani jokainen oppija saa haastaa itseään, yrittää, epäonnistua ja onnistua. Minulle oleellista ei ole, että tanssi näyttäisi täydelliseltä tai että kaikki oppilaat tanssisivat samalla tavalla suoriutuen tehtävistä samoin keinoin. Minulle oleellista on, että jokainen oppija edistyy omalla tasollaan suhteessa omiin tavoitteisiinsa. Tunneillani pyrin harjoittamaan yksilölähtöistä, ohjaavaa ja valmentavaa opettajuutta. Vaalin tanssin iloa ja ilmapiiriä, jossa jokainen saa puskea kohti oman mukavuusalueensa rajoja henkisesti ja fyysisesti turvallisessa ympäristössä.

Polkuni tanssinopettajuuteen alkoi Hämeenlinnan Sibelius-opiston tanssiosastolla vuonna 2014, kun pitkäaikainen tanssinopettajani Heidi Wasko tarjosi minulle apuopettajan paikkaa alkeisbalettitunneilla. Tartuin mahdollisuuteen, ja toimin lopulta kolme lukuvuotta apuopettajana alkeisbaletti- ja baletti I -luokkien kanssa Heidin opetusta tarkasti seuraten.

Tämän jälkeen olen opettanut tanssia aktiivisesti monissa eri kouluissa ja yhteisöissä keräten kokemusta mahdollisimman laaja-alaisesti. Nuorimmat oppilaani ovat olleet kaksivuotiaita ja vanhimmat pitkälle eläkeikäisiä. Nimenomaan vuoropuhelu käytännön opetustyön ja tanssinopettajan koulutuksen välillä on kehittänyt minua työssäni räjähdysmäisesti. Tanssinopettajan ammattikorkeakoulututkinnon aloitin Turun ammattikorkeakoulun Taideakatemiassa ja vein loppuun Savonia-ammattikorkeakoulussa. Pedagogin koulutus kahdessa eri instituutiossa tarjosi minulle laajemman käsityksen Suomen tanssin koulutuksesta, sekä parhaat puolet molemmista laitoksista. Turussa painotettiin tanssitekniikan oikeaoppista opettamista, ja Savoniasta koen saaneeni hyvät valmiudet taiteilijapedagogin laaja-alaisempaan työnkuvaan.

Haluan jatkuvasti kehittää itseäni sekä pedagogina että tanssitaiteilijana. Koen, että nämä roolit kulkevat työssäni luontevasti käsi kädessä. Pedagoginen ajattelu ja osaaminen valuvat kuin luonnostaan muihin rooleihin, mikä parantaa vuorovaikutustaitojani, erilaisuuden ymmärtämistä ja luovaa ongelmanratkaisua haasteellisissa tilanteissa. Koen olevani parempi esiintyjä, kollega ja koreografi, kun tuon toimintaani pedagogista osaamistani. Toisaalta taiteellinen työskentelyni kehittyy ja tarkentuu, kun pääsen opettamaan tanssia omasta praktiikastani lähtien. Pedagoginen ajattelu avaa mahdollisuuksia oman syvempään ymmärtämiseen, sekä itsereflektioon, mikä paitsi syventää itsetuntemusta, myös taiteilijan ja pedagogin ammattitaitoa.


Opettajan roolissa toteutan ensisijaisesti valmentavaa ja ohjaavaa opetustapaa. En halua opettajana antaa oppilailleni vastauksia valmiina, tai olla heidän kehityksensä esteenä kertomassa, miten asiat kuuluisi tehdä. Uskon, että samaan lopputulokseen on useita erilaisia yksilöllisiä reittejä. Haluankin työssäni tukea oppilaideni luovuutta, ongelmanratkaisukykyjä ja itseohjautuvuutta.
 

Koen, että opettajana tehtäväni on seistä oppijan rinnalla ja tukea häntä parhaani mukaan
hänen yksilöllisellä polullaan.

bottom of page